PIERWSZA GALA CHARTYATYWNA FUNDACJI PROFESORA SKARZYŃSKIEGO "SŁYSZĘ"

Pierwsza Gala i Aukcja Charytatywna odbędzie się w dniu 3 marca, o godz. 16.00, w hotelu Park Kajetany, w Kajetanach. Uczestnikami Gali będą osobowości ze świata biznesu, kultury i sztuki oraz medycyny i ochrony zdrowia. Przed Galą, o godz. 14.00, zapraszamy na premierę filmu „Przypadek Beethovena” w reżyserii Luizy Budejko.

Premiera filmu składać będzie się z:

• brunchu (g. 14:00)
  • pokazu filmu „Przypadek Beethovena” (g.14:40)

Gala składać będzie się z:

• części merytorycznej w takcie, której przedstawione zostaną: zakres działania oraz osiągniecia Fundacji (g.16:00)
  • aukcji charytatywnej
  • uroczystego wręczenia wyróżnień – statuetek ZŁOTY ŚLIMAK
  • części koncertowo-muzycznej (występ SARSA, MACIEJ MIECZNIKOWSKI)
  • uroczystej kolacji (ok. 19:00)

ZŁOTE ŚLIMAKI – WYRÓŻNIENIA DLA AMBASADORÓW SŁUCHU

W trakcie Gali Charytatywnej Fundacji Słyszę zostaną wyróżnione osoby, zaangażowane w działalność Fundacji, które aktywnie działają na rzecz osób i rodzin dotkniętych problemem niedosłuchu w Polsce i na świecie oraz zachęcają do tego działania innych.

Osoby te zostaną wybrane przez Radę Fundacji i zostaną uhonorowane statuetką Złotego Ślimaka.

Ślimak to symbol cichego, ale wytrwałego postępu -  odnosi się do wytrwałości w przełamywaniu barier komunikacyjnych i społecznych.

W tym roku wypróżnienia zostaną przyznane w 4 kategoriach:

Biznes i Korporacje: kategoria dla liderów biznesowych i korporacji, którzy przyczynili się do rozwoju Fundacji poprzez wsparcie finansowe, partnerstwa lub inicjatywy społeczne.

Społeczni Bohaterowie: kategoria skierowana do osób, które aktywnie działają w społecznościach lokalnych, takich jak nauczyciele, wolontariusze, i indywidualni działacze, którzy wykazują wyjątkowe zaangażowanie na rzecz osób z niedosłuchem.

Zdrowie i Opieka: kategoria skierowana do lekarzy, pedagogów, psychologów i innych specjalistów medycznych, którzy poprzez swoją pracę przyczyniają się do poprawy jakości życia osób z niedosłuchem.

Sztuka, Kultura, Kreacja: kategoria skierowana do artystów, twórców, muzyków i innych osób z branży kreatywnej, którzy swoją sztuką i działalnością artystyczną wspierają misję Fundacji, podnoszą świadomość społeczną lub angażują się w projekty edukacyjne i kulturalne.

Gościem specjalnym na naszej Gali będzie SARSA.

SARSA

„ Czasami mówi się, że prawdziwy artysta to artysta odważny. I taka bez wątpienia w 2023 r. była Sarsa, która przedstawia się wszystkim i mówi po prostu " *jestem Marta".

Wokalistka odcięła grubą kreską swoje poprzednie albumy i zaskoczyła materiałem z pogranicza popu i alternatywy. Czegoś takiego na pewno nikt się nie spodziewał.” (Autorzy onet kultura Bartosz Sąder)

Sarsa wydała pięć solowych albumów : Zapomnij mi (2015), Pióropusze (2017), Zakryj (2019) i Runostany (2022), *jestem marta (2023). Jej muzyka niezmiennie wzbudza zainteresowanie – w sumie ponad 300 Milionów wyświetleń tylko na platformie Utube.

AUKCJA CHARYTATYWNA - SERCE GALI

Podczas Gali odbędzie się aukcja, na której licytowane będą dzieła sztuki oraz wyjątkowe spotkania. Licytacja dzieł sztuki odbędzie się we współpracy z domem aukcyjnym Art in House. Będziemy licytować między innymi prace: Jacka Opały, Joanny Szumskiej czy Jana Bonawentury Ostrowskiego.

Licytacja wyjątkowych doświadczeń i spotkań to między innymi licytacja: testowania gier w Studiu UX CD Projekt Red, lotu balonem nad parkiem mazowieckim parkiem krajobrazowym czy konsultacja specjalistyczna z prof. Skarżyńskim.

Dochody z aukcji przeznaczone zostaną na działalność statutową Fundacji oraz na rozwój programu "Usłysz Nas – Nie Wykluczaj".

Dom aukcyjny i galeria sztuki Art in House jest prowadzona przez Zespół pod kierunkiem Anity Wolszczak-Karasiewicz. Zespół działa od 2015 roku i w tym czasie doszedł do pierwszej pozycji w Polsce, w swoim segmencie rynku. Współpracuje z artystami, którzy za pośrednictwem Art in House sprzedali ponad 30 000 dzieł sztuki na rynek polski oraz za granicę m.in. do USA, Kanady, Europy, Australii, Singapuru czy Wysp Bahama. Od samego początku naszej działalności dzielimy się z Państwem wiedzą, pasją i doświadczeniem naszych historyków sztuki oraz stawiamy na najwyższą jakość oferowanych prac.
Jeśli nie wiedzą Państwo, w jakie prace warto inwestować, zapraszamy do lektury kilku podpowiedzi: https://artinhouse.pl/pl/dom-aukcyjny/jak-wybrac

LISTA PRZEDMIOTÓW DO LICYTACJI

Motylica - Jacek Opala, ceramika-malowana-szkliwiona, 70x55x35 cm

Jacek Opała

Rzeźbiarz urodził się w 1970 roku w Bolesławcu na Dolnym Śląsku. Zaczął rzeźbić w glinie w 2009 roku. Jego własne prace łączą harmonię idealistycznej formy z kombinacją zdobień, kolorów, dodatków czy zniekształceń. Próbuje zamknąć w nich emocje i atmosferę tajemniczości. Interpretacje i odgadywanie pozostawia jednak odbiorcy. Interesuje się sztuką od Pompejów, przez Michała Anioła, po Igora Mitoraja. Jego prace były wystawiane w wielu galeriach i miejscach w Polsce i za granicą m.in. w Czechach, Niemczech, Holandii i USA.

CENA WYWOŁAWCZA: 3000 PLN

Anielska Para - Jan Bonawentura Ostrowski, olej, płótno 81x100 cm

Jan Bonawentura Ostrowski

Artysta urodził się w Częstochowie, ale całe życie związany jest z Warszawą, gdzie ukończył studia na wydziale rzeźby Akademii Sztuk Pięknych. Studiował też malarstwo na Accademia di Brera w Mediolanie. Uprawia wszystkie sztuki piękne - od malarstwa poprzez grafikę aż do rzeźby. Malarstwo zaczął uprawiać w latach siedemdziesiątych. Debiutował dużą wystawą indywidualną w Galerii „ART” w Warszawie. Od tej pory regularnie wystawia swoje obrazy w kraju i zagranicą. Malarstwo Bonawentury przedstawia świat baśni, pełen spokoju i harmonii.

CENA WYWOŁAWCZA : 3000 PLN

Zielona Arkadia - Joanna Szumska, olej, płótno 140x100 cm

Joanna Szumska

Malarka urodziła się w Otwocku w 1965 roku. Ukończyła Państwowe Liceum Sztuk Plastycznych w Warszawie oraz pracowała w pracowni scenograficznej teatru Baj w tym samym mieście. Później zajmowała się projektowaniem graficznym oraz projektowaniem wnętrz. Jednak malarstwo zawsze było jej naturalnym środkiem wyrazu. Uważa, że najpiękniejsze abstrakcje i najbardziej fantastyczne kompozycje tworzy natura, a każdy jej element to doskonałość. Szumska każdej pracy poświęca wiele dni lub tygodni i zawsze odważnie używa żywych wyrazistych barw. Jej obrazy brały udział w licznych wystawach zbiorowych i indywidualnych, w Polsce i za granicą.

CENA WYWOŁAWCZA : 3000 PLN

Electric - Paulina Robotycka, akryl, płótno 120x120 cm

Paulina Robotycka

Malarka urodziła się w 2000 roku w Gdańsku. Od 2019 roku studiuje psychologię na Uniwersytecie Gdańskim. Przede wszystkim uprawia malarstwo sztalugowe oraz monumentalne. W jej pracach znajdziemy odwołanie do malarstwa barwnych płaszczyzn, taszyzmu i malarstwa gestu. ​W swoich obrazach stosuje techniki psychologii koloru, skupia się na nakładanych barwach, z zamiarem wywołania odczuć u widza, zarówno pozytywnych jak i negatywnych. Jej obrazy znajdują się w prywatnych kolekcjach w Polsce i za granicą.

CENA WYWOŁAWCZA : 1000 PLN

Schyłek zimy - Konrad Hamada, olej, płótno 70x100 cm

Konrad Hamada

Artysta urodził się w 1981 roku w Krakowie. Ukończył Wydział Architektury Politechniki Krakowskiej oraz Wydział Reżyserii w Krakowskiej Szkole Filmu i Komunikacji Audiowizualnej. Uprawia głównie realistyczne malarstwo olejne, którego tematem są duże symboliczne kompozycje, w których odwołuje się do twórczości Hieronima Boscha, Gustava Klimta i Prearafaelitów oraz niekiedy pejzaż. Pracuje również na co dzień jako portrecista i rysownik. Jego prace znajdują się w kolekcjach instytucji i osób prywatnych w kraju i za granicą. Hamada jest laureatem nagród i wyróżnień na festiwalach kina niezależnego w Polsce, w tym dwa razy pierwszego miejsca za film „Czwarty grzech”.

CENA WYWOŁAWCZA : 1500 PLN

Duet Rusty Orange - Joanna Roszkowska, olej, akryl, płótno 100x100 cm ceramika, malowana, szkliwiona 50x30x25 cm

Joanna Roszkowska

Artystka studiowała na wydziałach Wzornictwa Przemysłowego oraz Rzeźby Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Tworzy abstrakcyjne rzeźby ceramiczne oraz obrazy. W swoich pracach rzeźbiarskich inspiruje się naturą i otaczającym nas światem: biologią, organicznymi kształtami, ale
również prostymi formami architektonicznymi i twórczością człowieka. Jej abstrakcyjne obrazy są ekspresyjne i często bogate w struktury. Tworząc swoje obrazy wykorzystuje różne materiały, techniki malarskie, w tym opiłki żelaza, które przetwarza w rdzę. Często tworzy tzw. duety – mini kolekcje składające się z rzeźby i obrazu. Ceramika i malarstwo wzajemnie się przenikają i uzupełniają. Prace Roszkowskiej prezentowane były na wielu wystawach w całym kraju.

CENA WYWOŁAWCZA : 2500 PLN

Testowanie gry w UX Labie CD PROJEKT RED

Zapraszamy do licytowania udziału w playteście, w studio UX Lab, w Warszawskiej siedzibie CD PROJEKT RED.

Czym jest Playtest? Playtest to nie tylko zabawa, ale również odpowiedzialne zadanie. Jako uczestnik będziesz miał możliwość zagrać w nasze gry na różnych etapach produkcji. Twoja opinia i spostrzeżenia będą bezpośrednio wpływać na finalny produkt, dzięki współpracy z naszym zespołem UX Researcherów. To właśnie oni analizują informacje zwrotne od graczy, aby nasze gry były jeszcze lepsze.

Dla kogo? Program jest otwarty dla osób powyżej 16 roku życia, które pasjonują się grami wideo i szeroko pojętą popkulturą. Nie przegap tej szansy, jeśli czujesz, że jesteś właśnie taką osobą!

Co zyskujesz?

• Unikalne doświadczenie testowania gier w trakcie ich tworzenia.
  • Możliwość wpływania na finalne wersje gier.
  • Odkrycie metod badawczych stosowanych w UX Lab, takich jak badanie ruchu gałek ocznych.
  • Wiedzę na temat procesu produkcji gier od środka.
  • Pamiątkowy prezent od CD PROJEKT RED.

Bezpieczeństwo i poufność Ze względu na poufny charakter informacji, uczestnicy będą zobowiązani do zachowania w tajemnicy szczegółów testowanych gier. Przed rozpoczęciem playtestu konieczne będzie podpisanie umowy o zachowaniu poufności (NDA) — Non Disclosure Agreement.

CENA WYWOŁAWCZA: 500 PLN

Ekskluzywna wizyta w Hangarze SprintAir z przewodnikiem.

Wizyta w hangarze SprintAir to unikatowa okazja, by zanurzyć się w fascynujący świat lotnictwa zdobywając wiedzę i doświadczenia, których nie zapewni żadna książka czy film.

Szczegóły wizyty:

Lokalizacja: Hangar SprintAir.

Samoloty: Będziesz miał wyjątkową okazję zobaczyć z bliska samoloty ATR72 i Saab340, dwa pilary floty SprintAir, znane z niezawodności i wszechstronności.

Zwiedzanie z Ekspertami: przez hangar poprowadzą Cię eksperci SprintAir, dzieląc się wiedzą na temat budowy, technologii oraz procesu przygotowania maszyn do lotu.

Zyskujesz:

• Bezprecedensowy dostęp do wnętrza jednego z najbardziej zaawansowanych hangarów lotniczych.
  • Możliwość przyjrzenia się z bliska potężnym maszynom lotniczym
  • Rozmowę z ekspertami lotnictwa.
  • Fotografie z wizyty, aby zachować wspomnienia z tej niezwykłej przygody.
CENA WYWOŁAWCZA: 1000 PLN

Lot balonem nad Mazowieckim Parkiem Krajobrazowym z pilotem - Włodzimierzem Kluskiem.

Zobacz Mazowsze z innej perspektywy, unosząc się wśród chmur i oglądając malownicze pejzaże z lotu ptaka.

Wylicytuj niezapomniany lot balonem nad terenami Mazowieckiego Parku Krajobrazowego na wyłączność, w wybrany przez Ciebie dzień.

Każdy lot jest inny i niepowtarzalny a stawianie balonu to spektakularne widowisko podczas, którego żywioły powietrza i ognia współgrają ze sobą, tworząc niezapomnianą atmosferę.

Pod okiem Włodzimierza Kluska – dawnego pilota wojskowego, uczestnika Mistrzostw Europy Baloniarzy oraz Mistrzostw Świata w Stanach Zjednoczonych, który dotarł balonem aż do stratosfery - 11 kilometrów nad powierzchnią Ziemi – poczujesz prawdziwą wolność i poznasz wszystkie tajniki tego widowiskowego sportu.

CENA WYWOŁAWCZA: 1000 PLN

Oryginalna figurka SAMOTNY WILK — WIEDŹMIN, z podpisami twórców gry.

Wyrusz wraz z Geraltem na poszukiwanie mitycznych yokai i staw czoła niebezpieczeństwom!

Ta pełna detali, kolekcjonerska figurka została wykonana z nadzwyczajną dbałością o szczegóły. Jej kolorystyka, znakomicie oddająca charakter i atmosferę przedstawionej sceny, została opracowana przez Jarosława "Camelsona" Drabka, uznanego malarza miniatur.

CECHY:

• Materiał: polystone
  • Wymiary:
  • Wysokość figurki: 30.5 cm
  • Wymiary opakowania: 35.6 x 40.6 x 53.3 cm
  • Waga: 6.8 kg

Aby uczynić tę pozycję jeszcze bardziej wyjątkową, na pudełku zebraliśmy dla Was podpisy twórców gry. To nie tylko kolekcjonerski przedmiot, ale także unikatowa pamiątka, która łączy w sobie pasję do gier z artystycznym rzemiosłem. Nie przegap okazji, by stać się posiadaczem tej limitowanej edycji figurki Wiedźmina, autoryzowanej i podpisanej przez ludzi, którzy przyczynili się do stworzenia legendy.

CENA WYWOŁAWCZA: 1000 PLN

Wyjątkowa kolekcja płyt winylowych Cyberpunk 2077 oraz Samurai - 3 LP – edycja specjalna z autografam.

Kolekcja składa się z 3 czarnych płyt winylowych (LP), zawierających zarówno pełną ścieżkę dźwiękową gry Cyberpunk 2077, jak i buntowniczy EP od SAMURAI.

Oryginalna Ścieżka Dźwiękowa Cyberpunk 2077: Ponad 20 utworów skomponowanych przez wybitnych twórców Marcina Przybyłowicza, P.T. Adamczyka i Paula Leonarda Morgana.

EP od SAMURAI: Ekskluzywny zestaw utworów od ikonicznych buntowniczych rockmanów, zrealizowany we współpracy ze szwedzkim zespołem hardcore punkowym Refused.

Zestaw zapakowany jest w specjalnie zaprojektowane opakowanie, które odzwierciedla atmosferę i estetykę Cyberpunk 2077.

Zestaw płyt stanowi niepowtarzalny element kolekcjonerski dla miłośników futurystycznego uniwersum Cyberpunk 2077 i wyjątkowej muzyki.

Voucher na VIP Weekend w Hacienda Cocuyo z atrakcjami od Marka Zmysłowskiego

Oferujemy niepowtarzalną okazję na wylicytowanie pakietu VIP na weekend (2 noce) dla dwóch osób w Hacienda Cocuyo, zaprojektowanym przez polskiego przedsiębiorcę, inwestora i autora bestsellerowej książki „Chasing Black Unicorns", Marka Zmysłowskiego.

Weekend na Dominikanie to nie tylko szansa na luksusowy wypoczynek, ale również na zapoznanie się z wizją Marka Zmysłowskiego, polegającą na budowie zielonych, prywatnych miast na półwyspie Samaná w Dominikanie.

Co Zawiera Pakiet VIP:

Weekend (2 noce) w Hacienda Cocuyo dla 2 osób: luksusowy pobyt w jednym z najbardziej ekskluzywnych miejsc w Dominikanie, oferujący spektakularne widoki i niezrównane udogodnienia.

Zipline Adventure: adrenalina i piękno natury w jednym, z ekscytującym zjazdem na linie nad malowniczymi krajobrazami.

Prezentacja Nomad City: unikalna okazja, by z pierwszej ręki dowiedzieć się więcej o projekcie Samana Group i wizji Marka Zmysłowskiego dotyczącej zmiany rynku nieruchomości i idei świadomego kapitalizmu.

Dodatkowe Atrakcje bez Marży SG.

CENA WYWOŁAWCZA: 2000 PLN

PATRONI